HomeTech & ICTBlog oprichten? Handige WordPress tips voor beginners!

Blog oprichten? Handige WordPress tips voor beginners!

Heb je het plan om een blog te starten? Het kan over elk mogelijk onderwerp gaan! Wat je in ieder geval nodig hebt, is een CMS. Dat is kort voor contentmanagementsysteem. Zo’n systeem maakt het mogelijk om je blog geheel naar wens in te richten. WordPress is een populair en veel gebruikt CMS voor blogs. Ben je benieuwd hoe het werkt? Lees verder voor onze WordPress tips voor beginners.

Goede hosting

Je hebt niet enkel een account op WordPress nodig, maar ook een partij voor hosting. Met webhosting is het namelijk mogelijk om een stukje ruimte op het internet te krijgen, waar je jouw informatie, teksten en afbeeldingen kunt opslaan. Ben je van plan om WordPress te gaan gebruiken als CMS? Maak dan een slimme keuze door voor WordPress hosting te gaan. Zo heb je namelijk snelle WordPress hosting en kun je direct aan de slag met het inrichten van je blog. Webhosting vormt op die manier de eerste stap naar het maken van een blog. Je blog wordt ondergebracht op een server, ofwel een grote computer, die altijd aan staat. Dit maakt jouw blog bereikbaar voor de bezoekers!

Thema voor blogs

Heb je al een idee hoe de ideale lay-out van jouw blog eruitziet? Dit bepaalt voor een groot deel de look en feel van jouw site. Je hoeft vandaag de dag gelukkig niet zelf te coderen om een bepaalde uitstraling te creëren. Er zijn veel WordPress thema’s te vinden, die je kunt kopen of gratis kunt downloaden. Als je zo’n thema installeert en activeert, ontstaat er de gewenste look op jouw blog. Doe hier dan ook grondig onderzoek naar. Weeg de verschillende opties af, en kom zo tot jouw perfecte thema. Uiteraard kun je nog wel kleine aanpassingen maken, zoals het toevoegen van je logo of het veranderen van kleuren.

Categorieën gebruiken

Als je veel blogposts schrijft, kan het overzicht na verloop van tijd wat zoek raken. Hoe zorg je nu voor ordening en structuur binnen je blog? Dat kan heel eenvoudig, met categorieën! Elke blogpost die je online plaatst, kun je één of meerdere categorieën toekennen. Als je de categorieën vervolgens toevoegt aan bijvoorbeeld je menu, kan men gericht zoeken naar bepaalde onderwerpen. Zo zorg je voor meer overzicht!

Tekst en afbeeldingen toevoegen

Voeg bij iedere blogpost zowel tekst als afbeeldingen toe. Dit vormt namelijk een ideale basis voor een blogpost. Verder kun je er nog aan denken om goede koppen toe te voegen. Wil je dat je blog goed vindbaar is? Houd dan SEO in je achterhoofd. Voeg onder andere relevante zoektermen toe in de copy die je schrijft. Nog een laatste tip! Het is wel belangrijk om de zoekwoorden op een natuurlijke manier te verwerken in de tekst – een kunstje dat je even onder de knie moet krijgen.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen