HomeEconomischSchiphol voor de rechter gesleept door reisbranche om schrappen vluchten

Schiphol voor de rechter gesleept door reisbranche om schrappen vluchten

Schiphol wordt door de ANVR, de brancheorganisatie voor reisorganisaties, voor de rechter gesleept voor een schadevergoeding door de chaos die op de luchthaven is deze zomer. Een groot aantal reisorganisaties zou door de problemen failliet kunnen gaan volgens de ANVR.

Deze zomer wil Schiphol namelijk ook aardig wat vluchten schrappen ter voorkoming van grote problemen op de luchthaven. Dat vindt Frank Oostdam, directeur van ANVR, onbegrijpelijk: “Het is volstrekt onacceptabel dat Schiphol haar personeelsbeleid niet op orde heeft, en dat daardoor de vakantie van heel veel Nederlandse vakantiegangers in het water dreigt te vallen.” Schiphol geeft daarop aan dat de details van de plannen voor de zomer nog moeten worden uitgewerkt en dat de gevolgen voor de reizigers dus nog duidelijk moeten worden.

Het schrappen van de vluchten kan volgens de ANVR leiden tot problemen bij reizigers, aangezien de kosten die zij hebben gemaakt voor hotels en excursies die dan wellicht niet doorgaan niet worden vergoed door Schiphol.

Oostdam vertelt verder nog dat de reisorganisaties veel telefoontjes krijgen van ongeruste reizigers maar dat dat weinig zin heeft, aangezien zij zelf ook maar weinig weten. “Zodra dit bekend is bij de luchtvaartmaatschappijen zullen onze klanten zo spoedig mogelijk worden geïnformeerd. Tot die tijd heeft het echt geen zin contact op te nemen met hun ANVR-reisonderneming en worden klanten verzocht dit ook niet te doen.”

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen