HomeAlgemeen16-jarige Duitse jongen verdrinkt na reddingspoging familieleden bij Wassenaarse Slag

16-jarige Duitse jongen verdrinkt na reddingspoging familieleden bij Wassenaarse Slag

In een noodlottig incident bij de Wassenaarse Slag aan de Noordzee, is gisteren een 16-jarige jongen verdronken nadat hij zijn familieleden probeerde te redden die in de problemen waren geraakt. De jongen was samen met twee familieleden op vakantie in Nederland, afkomstig uit Duitsland.

Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) had de tiener zelf geen zwemvaardigheden. Ondanks dat de familie bij het strand in ondiep water was gebleven, kwamen zij onverhoopt toch in dieper water terecht. Het was op dit moment dat de jongen zijn moedige maar fatale reddingspoging ondernam toen twee familieleden in de problemen raakten. De familieleden hebben het uiteindelijk veilig tot aan het strand kunnen terugkeren, maar de jongen werd vermist.

Hulpdiensten, bijgestaan door omstanders op het strand, startten direct een omvangrijke zoektocht. De reddingsactie omvatte de inzet van twee helikopters en diverse boten. Bovendien vormden strandgangers samen met de reddingsdiensten een indrukwekkende menselijke keten in het water om mee te helpen met de zoektocht.

Ondanks de inspanningen was de jongen aanvankelijk niet te vinden. Echter, het tragische nieuws bereikte ons vanochtend dat zijn lichaam rond 07.00 uur werd gespot in de branding tussen de Wassenaarse Slag en Katwijk aan Zee. Het heldhaftige maar noodlottige voorval onderstreept de noodzaak van waakzaamheid en veiligheidsbewustzijn bij het betreden van de zee.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen