HomeSportDirk Kuyt nieuwe trainer van ADO Den Haag met ambitieuze plannen

Dirk Kuyt nieuwe trainer van ADO Den Haag met ambitieuze plannen

Eerder deze week werd bekend dat ADO Den Haag, Dirk Kuyt als nieuwe trainer aanstelt voor het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

De plannen die de oud international en speler van onder andere Feyenoord en Liverpool met ADO heeft begint steeds meer duidelijk te worden.

De huidige interim trainer Giovanni Franken keert in ieder geval niet terug in zijn oude functie namelijk die van assistent trainer Kuyt wil niet met hem in die functie samenwerken.

Assistent-trainer Edwin Grünholz zal helemaal vertrekken bij de Keuken Kampioen Divisie-club. Kuyt werd gisteren officieel gepresenteerd als nieuwe hoofd trainer van de club uit Den Haag.

Onder Franken liep ADO na een strafschoppenserie promotie naar de Eredivisie mis. Na die wedstrijd was Franken ook één van de grote onderwerpen van gesprek.

Kuyt geeft verder aan met ADO meteen te willen promoveren en het seizoen erop voor het linker rijtje in de Eredivisie te willen gaan dit mag gerust een ambitieus plan genoemd worden.

”Afgelopen zondag (toen de veelbesproken return tegen Excelsior gespeeld werd, red.) wist ik al van de interesse van ADO, dus ik was natuurlijk ook heel erg teleurgesteld. Dat hoort er alleen bij in de sport, het gaat mij met name om de ambitie van de club.”Afgelopen zondag (toen de veelbesproken return tegen Excelsior gespeeld werd, red.) wist ik al van de interesse van ADO, dus ik was natuurlijk ook heel erg teleurgesteld. Dat hoort er alleen bij in de sport, het gaat mij met name om de ambitie van de club.”

“Ik heb van meerdere journalisten in de laatste dagen gehoord dat Den Haag echt een sleeping giant is. Dat spreekt mij enorm aan, om juist daar als trainer te beginnen. Ik wil me vanuit daar ontwikkelen als coach. Ik zie het als enorme uitdaging om ADO terug te brengen waar het thuishoort.”

In welke positie hoort ADO zich dan te bevinden? “Dat is in mijn optiek in de Eredivisie, in het linkerrijtje. Als ik daar mijn bijdrage in kan hebben als coach, dan pak ik dat met beide handen aan.”

Door Wouter Bakker; foto: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen