HomeAlgemeen23-jarige man overleden na ruzie op promenade Maastricht

23-jarige man overleden na ruzie op promenade Maastricht

Een 23-jarige man is om het leven gekomen in Maastricht na in de Maas terecht te zijn gekomen tijdens een confrontatie. Deze gebeurtenis vond gisteravond plaats op de promenade van de stad. Hoewel hij uit het water werd gehaald en naar het ziekenhuis werd gebracht, bezweek hij helaas kort na aankomst.

Volgens het verslag van 1Limburg heeft de lokale politie een 58-jarige man, eveneens uit Maastricht, als verdachte gearresteerd. De exacte omstandigheden die tot het incident hebben geleid, blijven op dit moment onduidelijk.

De hulpdiensten ontvingen de oproep om ongeveer 21:35 uur over een persoon die in het water was gevallen. Twee omstanders toonden hun moed door onmiddellijk in de rivier te springen in een poging hem te redden. Ze werden met succes en zonder verwondingen door de brandweer uit het water gehaald. De redding van de 23-jarige man werd echter pas om 22:00 uur voltooid. Ondanks reanimatiepogingen en snelle vervoer naar het ziekenhuis, verloor de man uiteindelijk zijn strijd om te overleven.

Het politieonderzoek suggereert dat er mogelijk een conflict heeft plaatsgevonden voorafgaand aan de man in de rivier terechtkwam. Door getuigenverklaringen en camerabeelden kon de politie een nauwkeurige beschrijving van de verdachte opstellen. Om 22:25 uur werd de verdachte gearresteerd op de Bosscherweg in Maastricht, een locatie nabij de Maaspromenade.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen