HomeAlgemeen32-jarige man overlijdt kort na arrestatie in Rotterdam

32-jarige man overlijdt kort na arrestatie in Rotterdam

Rotterdam – Een 32-jarige man uit Rotterdam is gisteravond tragisch overleden in het ziekenhuis na in politiehechtenis te zijn genomen. Volgens officiële berichten werd tijdens zijn arrestatie een taser, of stroomstootwapen, door de politie ingezet. De Rijksrecherche is momenteel bezig met een onderzoek naar de vraag of het gebruik van de taser een bijdragende factor was in zijn overlijden.

Het incident begon laat op de avond, rond 23.15 uur, toen de politie een oproep ontving over een verwarde persoon op de ‘s-Gravenweg in de wijk Kralingen van Rotterdam. Ooggetuigen verklaarden tegenover Rijnmond dat de man met zijn fiets tegen een naderende auto was gereden en vervolgens op een voertuig sprong.

Na een politieachtervolging werd de man met behulp van een taser gearresteerd, zo meldt het Openbaar Ministerie. Kort na zijn arrestatie werd de man echter ziek en ondanks onmiddellijke pogingen tot reanimatie door de politie en hulpdiensten, overleed hij later die nacht in het ziekenhuis.

In overeenstemming met standaardprocedures bij dergelijke incidenten, heeft de Rijksrecherche, een afdeling van het Openbaar Ministerie, een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden rond de dood van de man. Onderdeel van het onderzoek is een autopsie, evenals een toxicologisch onderzoek om te bepalen of de man onder invloed was van drugs, medicijnen of alcohol op het moment van het incident.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen