HomeBouw & Wonen40 procent van de Nederlandse woningen heeft geen energielabel

40 procent van de Nederlandse woningen heeft geen energielabel

Dataverzamelaar Calcasa is in een nieuw rapport tot de conclusie gekomen dat 4 van de 10 woningen nog geen vastgesteld energielabel hebben. Het tempo loopt wel op, maar er is dus nog wel wat werk aan de winkel.

Sinds 2015 is een energielabel verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning. Dit energielabel is vervolgens 10 jaar geldig. Op dit moment heeft zo’n 60 procent van de Nederlandse woningmarkt een energielabel, wat neerkomt op 4,6 miljoen van de 7,7 miljoen woningen.

Het aantal woningen met een energielabel neemt wel steeds sneller toe. Vooral in Flevoland gaat dit steeds beter, aangezien 68 procent van de woningen daar een energielabel heeft met klasse A of B. Op de tweede plaats staat Drenthe met 48 procent. Almere scoort op stedelijk niveau het beste met 49 procent en zelfs 58 procent met klasse A. Het slechtst scoort Rotterdam met 20 procent A-labels. Van de Nederlandse huizen heeft in totaal 30 procent een A-label.

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen