HomeShowbizz en Cult5,4 miljoen mensen zien Italië songfestival winnen

5,4 miljoen mensen zien Italië songfestival winnen

De finale van het Eurovisie Songfestival is door 5,4 miljoen mensen bekeken, waarmee het op de nummer één van de kijkcijfer top 25 staat. Deze 65e editie, die in Nederland gehouden werd in Ahoy Rotterdam, werd gewonnen door de Italië. Voor Italië kwam de band Maneskin uit met het nummer Zitti e Buoni.

Van deze eeuw is het de best bekeken Songfestival-finale. De finale van 2014 werd door 5,1 miljoen mensen bekeken, toen Ilse de Lange en Waylon als The Common Linnets op de tweede plek eindigden. Toen Duncan Laurence vorig jaar de finale won, zagen 4,4 miljoen Nederlanders dat live op tv.

Ook de voorbeschouwing is goed bekeken door 3,1 miljoen mensen, waarmee het op de tweede plek staat. Hierin blikte Rik van de Westelaken vooruit op de finale. Het 20 uur Journaal maakt met 2,8 miljoen kijkers de top drie compleet.

Door Annelien Bosboom; foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen