HomeAlgemeen57-jarige man weet 27 uur terug naar het vasteland te zwemmen nadat...

57-jarige man weet 27 uur terug naar het vasteland te zwemmen nadat hij meegesleurd werd door tsunami

Een 57-jarige man uit Tonga werd door de tsunami die het land afgelopen weekend trof meegesleurd de zee in. Ondanks dat de man naar eigen zeggen fysiek beperkt is, heeft hij vervolgens 27 uur naar het vasteland gezwommen. Na deze tocht van 7,5 kilometer wordt hij dan ook een echte ‘aquaman’ genoemd.

Lisala Folau, zoals de man heet, was zijn huis aan het schilderen op het eiland Atatata toen de tsunami het land overviel nadat de vulkaan Hunga Tonga-Hunga Ha’apai uitgebarsten was. Folau werd door de tweede grote golf meegesleurd met meerdere familieleden. “Ik hoorde mijn nichtje en mijn zoon roepen, maar ik antwoordde niet, want ik wilde niet dat ze hun leven zouden riskeren voor mij”, aldus Folau. “Ik probeerde te overleven, maar ik ben fysiek beperkt. Mijn benen werken niet goed.”

Door aan zijn familie te denken, had de man naar eigen zeggen de kracht om terug te zwemmen naar land toen de oceaan rustiger was geworden. Hij verkeert op het moment nog in shock, aldus een lokale journalist. “Hij heeft ook meerdere littekens op zijn gezicht en zijn lichaam. Als hij hierover vertelt, wordt hij erg emotioneel.”

Door Annelien Bosboom

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen