HomeAlgemeen9 jaar en TBS geëist voor afschuwelijke dubbele poging doodslag in Stad-Groningen

9 jaar en TBS geëist voor afschuwelijke dubbele poging doodslag in Stad-Groningen

Een 43-jarige man uit Groningen wordt verdacht van poging doodslag en wederrechtelijke vrijheidsberoving van een vrouw en haar zoontje. Daarnaast wordt hij verdacht van verkrachting van de vrouw.

Op 3 september 2021, iets voor half vijf in de ochtend, krijgen agenten de melding dat een vrouw in de Marmerstraat in Groningen met letsel in haar gezicht voor haar deur staat. “Wat klonk als een niet uitzonderlijke melding, bleek een afschuwelijk incident te zijn. Een verschrikkelijke nachtmerrie, anders kan ik hetgeen de bewoonster en haar zoontje die avond en nacht is overkomen niet omschrijven”, aldus de officier van justitie.

“Wat klonk als een niet uitzonderlijke melding, bleek een afschuwelijk incident te zijn. Een verschrikkelijke nachtmerrie, anders kan ik hetgeen de bewoonster en haar zoontje die avond en nacht is overkomen niet omschrijven”

Happend naar adem

Ter plaatse zien de agenten op de drempel van haar woning een vrouw zitten. Haar gezicht is volledig bebloed en opgezet, haar ogen zijn dusdanig opgezwollen dat ze dicht zitten. Haar bovenlichaam is ontbloot en haar handen zijn met zwarte handboeien voor haar lichaam vastgemaakt. Ze maakt duidelijk dat ze geslagen is door een onbekende man en dat haar kindje nog in de woning is. De agenten gaan op zoek naar het kindje maar treffen het niet aan.

Als de agenten voor de woning staan horen ze gehuil maar het is onduidelijk waar het vandaan komt. Ze openen de afgesloten schuurdeur met de sleutels die in de voordeur hangen. In eerste instantie zien ze niemand, maar op het moment dat ze de berging weer willen afsluiten horen ze een zacht gehuil en beweegt een zwarte koffer lichtjes. De koffer is afgesloten. Ze tillen hem naar buiten en knippen het ijzerdraad dat om het slotje zit door en openen de koffer. In de koffer ligt een jongetje van een jaar of twee, bleek, happend naar adem. Nauwelijks nog bij bewustzijn en niet aanspreekbaar.

Bron: Rijksoverheid

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen