HomeAlgemeenAangifte tegen Marco Borsato zal met voorrang behandeld worden door het OM

Aangifte tegen Marco Borsato zal met voorrang behandeld worden door het OM

De aangifte tegen Marco Borsato wordt volgens het OM (Openbaar Ministerie) volgens hen met voorrang behandeld. De aangifte is gedaan door een 22-jarige vrouw die zegt door hem onzedelijk betast te zijn voor meerdere jarenlang. De aangifte wordt met voorrang behandeld vanwege de maatschappelijke impact, maar ook omdat er in dit geval bekend is tegen wie de aanklacht is ingediend.

In sommige gevallen moeten slachtoffer soms wel tot 2 jaar wachten totdat hun zaak wordt onderzocht door de politie, vanwege achterstanden bij de zedenrecherche. De politie gaf eerder dit jaar al aan dat er toen 850 zedenzaken lagen die langer dan een half jaar op behandeling moesten wachten.

Marco Borsato zelf heeft via zijn advocaten aangegeven alle aantijgingen die er tegen hem zijn gedaan te ontkennen. “Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen”, stond in de verklaring.

De vrouw die de aangifte heeft gedaan heeft via haar advocaat Peter Plasman aangegeven dat ze niet op schadevergoeding uit is, maar dat ze vooral erkenning wil.

Het OM kan nog niet zeggen hoe lang het onderzoek rondom deze zaak gaat duren, maar wel dat dit naar verwachting zeker maanden zal zijn.

Door Annelien Bosboom; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen