HomeSportAjax boekt belangrijke zege op FC Twente ondanks bestuurlijke crisis

Ajax boekt belangrijke zege op FC Twente ondanks bestuurlijke crisis

Ajax heeft na een periode van sportieve en bestuurlijke onrust een cruciale overwinning behaald in de Eredivisie door FC Twente met 2-1 te verslaan. De Amsterdammers stegen hiermee tijdelijk naar de vijfde positie in de ranglijst, afhankelijk van de uitkomst van het duel tussen NEC en PEC Zwolle later op de avond.

Twente neemt voorsprong, Ajax vecht terug

De wedstrijd begon teleurstellend voor Ajax met een achterstand door een kopgoal van Ricky van Wolfswinkel van FC Twente in de 31ste minuut. De eerste helft toonde een worstelend Ajax, dat moeite had om kansen te creëren. In de tweede helft veranderde het spelbeeld drastisch na een tactische aanpassing van coach John van ’t Schip, die terugkeerde naar een 4-3-3 opstelling.

Doelpunten van Brobbey en Bergwijn bezorgen Ajax de winst

Ajax’ ommekeer werd beloond toen Brian Brobbey de 1-1 binnenkopte na een vrije trap. Later zorgde Steven Bergwijn vanaf de strafschopstip voor de beslissende 2-1, waarmee hij Ajax aan drie belangrijke punten hielp. De zege was een welkome boost voor de club, die nog altijd kampt met de nasleep van bestuurlijke onrust en een recente zware nederlaag tegen Feyenoord.

Onrust in het bestuur en reacties van de fans

Naast de actie op het veld, was er ook veel aandacht voor de situatie rondom de geschorste algemeen directeur Alex Kroes, waarbij fans hun steun en onvrede uitspraken. Drie commissarissen, echter niet voorzitter Michael van Praag, kondigden eerder die dag hun vertrek aan.

Afsluitende gedachten

Ondanks de overwinning, blijft de sfeer rondom Ajax gespannen. De club heeft een moeilijk seizoen en de overwinning tegen FC Twente kan gezien worden als een lichtpunt in een uitdagende periode voor de club.