HomeSportAjax ontsnapt uit kelder Eredivisie onder leiding van Van 't Schip

Ajax ontsnapt uit kelder Eredivisie onder leiding van Van ’t Schip

Ajax heeft de weg naar herstel ingezet onder interim-coach John van ’t Schip, door een kritieke 2-0 overwinning op FC Volendam. Deze zege, gesteund door doelpunten van Steven Bergwijn en Chuba Akpom, markeert een nieuwe fase voor de Amsterdamse club die worstelde aan de onderkant van de Eredivisie.

De eerste overwinning onder Van ’t Schip

Het was een wedstrijd waarbij Ajax, met de komst van Van ’t Schip, de langverwachte opfrissing toonde. Met vernieuwde energie en tactieken lieten de Ajacieden een aanvalsspel zien dat het publiek deed herinneren aan de gloriedagen van de club. De ploeg toonde direct vanaf de aftrap een nieuwe geestdrift met veel variatie in hun aanval, wat uiteindelijk resulteerde in twee tweede helft goals.

Doorbraak via Bergwijn

Ondanks kansen voor Berghuis, Brobbey, Hlynsson en Taylor, en een lat-schot van Bergwijn, bleef de score in de eerste helft 0-0. In de tweede helft zorgde Bergwijn in de 57e minuut voor de openingstreffer, waarna debutant linksback Ar’jany Martha vanwege kramp in de 65e minuut werd vervangen.

Akpom’s beslissende goal

De wedstrijd leek een zenuwslopende wending te nemen toen Volendam dichtbij kwam met een gelijkmaker, maar Ajax’ keeper Diant Ramaj hield stand. In de laatste fasen van de wedstrijd zorgde invaller Akpom voor het slotakkoord met een doeltreffende kopbal uit een hoekschop, waarmee hij zijn eerste doelpunt voor Ajax tekende.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen