HomeSportAjax voor de 36e keer landskampioen na simpele winst op Heerenveen

Ajax voor de 36e keer landskampioen na simpele winst op Heerenveen

Ajax is dankzij de winst op SC Heerenveen landskampioen geworden. Ze stonden voorafgaand aan de wedstrijd al 4 punten voor op de nummer twee, PSV, en met nog 2 speelrondes te gaan hadden ze dus aan winst genoeg. Het is voor Ajax de 36e keer dat ze landskampioen zijn geworden, waarmee ze veruit het record in handen hebben. De ploeg van Erik ten Hag had geen lastige avond in Heerenveen en wisten daardoor met speels gemak de titel veilig te stellen door met 5-0 te winnen.

Ajax kwam na 19 minuten op een 1-0 voorsprong via Tagliafico en Berghuis schoot de 2-0 erin. Via een strafschop wist Tadic de 3-0 erin te schieten nog voor de rust. Hiermee wist hij zijn 21e te maken van het seizoen.

Na rust werd de score niet snel verder uitgebreid, maar ze kwamen ook niet in de problemen. Brobbey zorgde uiteindelijk in de slotfase voor de 4-0 en Álvarez zorgde nog voor het slotakkoord met de 5-0.

De voorbereidingen waren op het Leidseplein al in volle gang voor de huldiging. De supporters waren er al feest aan het vieren en ook de schaal was er al heen gebracht door de directeur van de KNVB, Marianne van Leeuwen. Nadat Ajax ook daadwerkelijk won van Heerenveen, kon het feest echt beginnen.

Door de redactie; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen