HomeSportAjax weet dankzij gelijkmaker in slotfase gelijk te spelen tegen PSV

Ajax weet dankzij gelijkmaker in slotfase gelijk te spelen tegen PSV

Nadat PSV en Ajax afgelopen donderdag nog Europees hebben moeten spelen, nemen ze het nu in Eindhoven tegen elkaar op met Makkelie als scheidsrechter.

Ajax begint met sterk voetbal en daardoor creëren ze ook meteen een kans, doordat Rensch de bal naar Haller speelt na een korte hoekschop, maar ze weten de kans niet te verzilveren.

Na 23 minuten spelen is er dan PSV met de eerste echte kans. Dumfries rent met de bal aan zijn voet op Stekelenburg af, maar de doelman van Ajax anticipeert goed en verricht een geweldige redding om het schot dat door het midden van het doel ging te stoppen. Er volgt een hoekschop.
Even later weet Dumfries opnieuw het zestienmetergebied in te rennen, maar nu wordt hij neergehaald, hoewel de scheidsrechter oordeelt dat er een penalty zal komen. Dit wordt nog onderzocht door de VAR, maar ook die oordeelt dat er geen overtreding is waargenomen.

In de 39e minuut is het dan wel raak voor PSV, doordat Zahavi van PSV uit een vrije trap net buiten de 16 weet te scoren met een precies schot dat onder de lat langs de doelman vliegt.

Aan het begin van de tweede helft wordt bij Ajax gewisseld: Rensch gaat eruit en Schuurs komt erin.

Na 5 minuten in de tweede helft is er meteen een goede kans voor Haller om de gelijkmaker te maken. Hij klimt hoog in het strafschopgebied en kopt krachtig richting het doel, maar zijn poging eindigt ver naast de rechterpaal.
Even later heeft Boscagli een goede mogelijkheid tot scoren in de 5 meter, maar het schot wordt gekeerd door Stekelenburg.

In de 79e minuut lijkt het erop dat PDSV er 2-0 van maakt, doordat Vertessen bediend werd door Malen en zo tot scoren wist te komen. Vertessen kreeg de bal echter op zijn arm en de VAR beslist dat het geen doelpunt is.

In de allerlaatste fase van de wedstrijd gaat het dan helemaal mis voor PSV, doordat Dumfries hands maakt in de 16 meter en zo een penalty weggeeft aan Ajax. Tadic schiet de strafschop als een bom in het dak van het doel en maakt de eindstand zo 1-1. Na donderdag dus een dubbele kater voor de Eindhovenaren.

Door Annelien Bosboom; Foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen