HomeSportAjax wint eenvoudig van FC Groningen en verstevigt zo koppositie

Ajax wint eenvoudig van FC Groningen en verstevigt zo koppositie

Ajax begint meteen sterk en staat dan ook na vijf minuten speeltijd al met 1-0 voor, doordat Gravenberch een onhoudbaar schot zonder twijfel in de linker onderhoek van het doel schiet. 5 minuten later verprutst Martinez een geweldige kans uit een hoekschop, door een geweldig getimede kopbal recht in de handen van de doelman te schieten.

Ook Klaassen verspilt na 25 minuten een grote kans, door een nauwkeurige voorzet in het strafschopgebied te slap te schieten, waardoor de keeper de bal makkelijk kan pakken. Stekelenburg moet aan het einde van de eerste helft nog in actie komen, door een kopbal van dichtbij met een briljante save te pakken.

Ook in de tweede helft begint Ajax het beste en na nog geen tien minuten staat het dan ook 2-0, doordat Haller de bal goed krijgt aangespeeld van Neresd en voor open doel kan afronden.

In de 72e minuut verandert te Wierik de bal met zijn hand van richting en dus wordt er een strafschop toegekend aan Ajax. Tadic neemt de penalty, maar raakt alleen de lat. Hij krijgt echter een nieuwe kans en weet dan wel te scoren, waardoor het 3-0 staat.

In de slotfase weet FC Groningen toch ook nog te scoren, doordat de bal vanuit een vrije trap voor het doel wordt gegooid en El Messaoudi vindt, die met een prachtige kopbal in de rechterbovenhoek scoort.
Haller mist even daarna nog een kans in de zestien meter en schiet de bal obver de lat.

Deze eenvoudige overwinning zorgt ervoor dat Ajax nu negen punten meer dan PSV heeft, die later vandaag nog tegen Fortuna Sittard spelen. Ajax heeft echter nog een inhaalwedstrijd te goed tegen FC Utrecht.

Door Annelien Bosboom; foto: wiki ajax

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen