HomeSport'Akkoord op hoofdlijnen' tussen Schiphol en vakbonden

‘Akkoord op hoofdlijnen’ tussen Schiphol en vakbonden

Na dagen overleggen zijn Schiphol en de bonden op hoofdlijnen tot een akkoord zijn gekomen, met betrekking tot een breed pakket aan afspraken, waarvan de details morgen bekend gemaakt zullen worden.

Een van die afspraken zal in ieder geval zijn dat medewerkers meer gaan verdienen. Dit komt in de vorm van een hogere toeslag om het werk aantrekkelijker te maken. Het loon binnen de cao zal dus niet veranderen, zo heeft Van Doesburg van de FNV laten weten. De president-directeur van Schiphol, Benschop, noemt dit dan ook een omslagpunt, aangezien het nu om kwaliteit gaat, waar lange tijd kosten en groei voorop stonden.

De partijen zullen morgenochtend weer bijeenkomen om de details te bespreken en de afspraken te ondertekenen. Van Doesburg heeft echter aangegeven dat e kans zeer klein is dat het alsnog mis zal lopen en dus lijkt de dreiging van acties afgewend. Die dreiging begon enkele weken geleden, toen de vakbond de deadline neerlegde voor een akkoord op 1 juni. Als dat akkoord er dan nog niet zou zijn, zouden er stakingen volgen. Eerder was er ook al een wilde staking op 23 april onder bagagemedewerkers van de KLM op Schiphol.

Een voorlopige overeenstemming over een zomerbonus werd afgelopen zondag al bereikt, maar dit was nog niet afdoende. Nu lijkt dat punt dus wel bereikt.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen