HomeZorg & WelzijnAmerikaanse toezichthouder FDA keurt coronavaccin Janssen goed

Amerikaanse toezichthouder FDA keurt coronavaccin Janssen goed

Het coronavaccin van de Leidse farmaceut Janssen heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse toezichthouder FDA om het coronavaccin toe te laten op de Amerikaanse markt. De FDA had een paar dagen hiervoor al gezegd dat het vaccin veilig is en voor 72 procent effectief. Door dit besluit kunnen nu op korte termijn miljoenen mensen worden ingeënt.

De distributie van vier miljoen vaccins is al begonnen door de Amerikaanse eigenaar van Janssen, Johnson & Johnson en over een maand moeten er al twintig miljoen mensen en eind juni honderd miljoen mensen zijn ingeënt. Voordeel van dit vaccin is dat het in een normale koelkast kan worden bewaard en één prik, in tegenstelling tot andere vaccins, voldoende is.

De president van de VS, Joe Biden, heeft laten weten blij te zijn met de goedkeuring door de FDA, maar ook niet te optimistisch wil zijn. “Dit is opwindend nieuws voor alle Amerikanen en een bemoedigende ontwikkeling in onze inspanningen om de crisis te overwinnen. Maar we moeten waakzaam blijven”, staat in een verklaring.

Het vaccin zal nu waarschijnlijk ook snel worden goedgekeurd in de Europese Unie, aangezien bronnen al hebben laten weten dat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) op 11 maart het coronavaccin van Janssen goedkeurt.

Foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen