HomeSportAnnan weg als bondscoach vanwege verschil van inzicht met de hockeysters

Annan weg als bondscoach vanwege verschil van inzicht met de hockeysters

Bondscoach Alyson Annan moet stoppen bij de Nederlandse hockeysters vanwege een verschil in inzicht. Annan en de hockeysters zouden verschillend denken over de verbetering van de groepscultuur, waarna de hockeybond niet verder wil met de Australische Annan.

Meerdere speelsters hadden namelijk kritiek op de onderlinge communicatie en het welzijn van de staf en de speelsters na de Olympische Spelen in Tokio. Er werd vervolgens een externe begeleider aangesteld door de hockeybond die de laatste 3 maanden de eerste stappen heeft gezet voor verbetering van de groepscultuur. De visie van Annan strookte hier echter niet mee. Officieel had Annan nog een contract tot en met het WK van 1 tot en met 17 juli bij de Nederlandse hockeybond.

“Afgelopen maanden heb ik inzicht gekregen in de punten waar wij als team, staf en individu mee aan de slag konden gaan”, zegt Annan. “Er is naar mijn mening geen verschil van inzicht over wat er te verbeteren valt, maar wel over de aanpak daarvan. Ik heb daar voor mezelf een grens getrokken en dit is helaas de consequentie.”

Door Annelien Bosboom; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen