HomeTech & ICTApple als eerste bedrijf op de beurs meer dan 3 biljoen dollar...

Apple als eerste bedrijf op de beurs meer dan 3 biljoen dollar waard

Apple is het eerste bedrijf geworden dat een marktwaarde van 3 biljoen dollar (ongeveer 2,65 biljoen euro) bereikt heeft. Hiermee is het Amerikaanse technologieconcern meer waard dan bijvoorbeeld de gehele Britse economie of alle bedrijven op de beurs in Duitsland.

Deze grens werd vandaag bereikt toen het aandeel even over de grens van 182,86 dollar ging, waarna deze daarna weer iets zakte en de beurswaarde dus ook weer iets onder de 3 biljoen dollar ging. Apple is sinds het begin van de coronacrisis op de beurs al 200% meer waard geworden, omdat mensen meer thuis zitten vanwege lockdownmaatregelen wereldwijd en ze dus meer op technologie van onder andere Apple aangewezen waren en zijn.

Apple was in 2018 ook al de eerste die door de 1 biljoen dollar grens heen ging. In 2020 was het vervolgens ook weer als eerste meer dan 2 biljoen dollar waard en nu heeft Apple dus opnieuw de primeur door de eerste met een waarde van meer dan 3 biljoen dollar te zijn. Apple dankt deze groei met name aan de aanhoudende populariteit van de iPhone, iPad, Mac en de apps uit de Apple Store.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen