HomeAlgemeenArbitragezaak aangespannen tegen Ajax door familie Nouri

Arbitragezaak aangespannen tegen Ajax door familie Nouri

Er is een arbitragezaak aangespannen bij de KNVB tegen Ajax door de familie van Abdelhak Nouri, doordat beide partijen het onderling niet een werden over de schadevergoeding die Ajax zou moeten betalen.

Ruim 3,5 jaar geleden zakte Nouri tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk in elkaar, waardoor hij zwaar en blijvend hersenletsel opliep. Een jaar later erkende Ajax dat de behandeling op het veld niet adequaat was.

Advocaat Khalid Kasem staat de familie bij en schrijft: “Ondanks herhaalde pogingen is het helaas niet gelukt om tot een schadevergoedingsregeling te komen die recht doet aan deze onomkeerbare situatie. De familie Nouri vraagt om recht te doen aan Abdelhak, om recht te doen aan de situatie waarin hij zou hebben verkeerd indien Ajax op een juiste en adequate wijze zou hebben gereageerd op 8 juli 2017.”
Het gaat de familie volgens de advocaat niet om financieel gewin: “Geen enkel bedrag kan het gemis aan de ‘oude’ Abdelhak en zijn geknakte voetbalcarrière compenseren. De wilde verhalen over de vermeende (financiële) eisen van de familie Nouri leiden tot ongenuanceerde reacties en ongefundeerde speculaties. Deze raken de familie diep en doen afbreuk aan Abdelhak en alles waar hij voor stond.”

Foto: Ajax

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen