HomeAlgemeenArrestatie in cold case van Russische kunsthandelaar in Amsterdam

Arrestatie in cold case van Russische kunsthandelaar in Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft een doorbraak bereikt in een langlopend onderzoek naar de mysterieuze dood van een Russische kunsthandelaar, Aleksandr Levin. Een 62-jarige Amsterdammer is gearresteerd wegens vermoedelijke betrokkenheid bij de zaak die teruggaat tot 2013, toen Levin’s overblijfselen gevonden werden in het IJ.

DNA match leidt tot arrestatie

Het onderzoeksteam koppelde het DNA van de verdachte aan sporen op de romp en verpakkingsmaterialen, wat resulteerde in een positieve match. Na een lange periode van identiteitsbevestiging, vertraagd door de oorlogsomstandigheden in Oekraïne en moeilijke communicatie met Russische autoriteiten, is de identiteit van het slachtoffer nu officieel vastgesteld.

Nieuwe aanwijzingen en oproep tot getuigen

Met de vrijgave van een foto van Levin hoopt de politie nieuwe informatie te ontsluiten over zijn laatste dagen. Speurders hebben bevestigd dat de resten van Levin nabij de woning van de verdachte werden gevonden. Een buurtonderzoek is ingezet en een beloning van €15.000 is uitgeloofd voor de gouden tip.

Complex verleden van het slachtoffer

Levin, bekend als handelaar van religieuze kunst en met een geschiedenis van illegaal kunstbezit, liet veel onbeantwoorde vragen achter. Zijn zoon heeft dankbaarheid uitgesproken voor de inspanningen van de politie en de voortgang in de zaak.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

1 REACTIE

  1. Beste lezers,

    Ik heb het artikel over de doorbraak in het onderzoek naar de dood van Aleksandr Levin met veel interesse gelezen. Het is altijd goed om te zien dat de politie vooruitgang boekt in het oplossen van mysterieuze zaken.

    Wat ik interessant vond aan het artikel was de vermelding van een doorbraak in het onderzoek. Dit geeft hoop dat er eindelijk gerechtigheid zal komen voor Levin en zijn familie. Het is belangrijk dat er duidelijkheid komt over wat er precies is gebeurd en wie verantwoordelijk is voor zijn dood.

    Een punt waar ik het mee eens ben, is dat dit onderzoek waarschijnlijk complex is geweest. De mysterieuze dood van een kunsthandelaar roept veel vragen op

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen