HomeSportAston Villa overrompelt AZ in Conference League duel

Aston Villa overrompelt AZ in Conference League duel

Aston Villa toonde uitzonderlijke vorm tijdens hun Conference League-match tegen AZ, resulterend in een dominante 1-4 overwinning. Deze prestatie verplaatst Villa voorbij de Alkmaarders in de groepsstand.

Premier League sterkhouder

In eigen land levert Aston Villa al indrukwekkend voetbal, getuige hun vijfde plaats in de Premier League. Tegen AZ lieten ze opnieuw hun superioriteit zien door veel effectiever te zijn dan het team van Pascal Jansen.

Cruciale momenten en controverse

De wedstrijd kende een explosieve start met AZ dat het initiatief nam. Echter, ondanks hun inzet, kwam Villa in de 13e minuut op voorsprong via Leon Bailey, waarbij AZ protesteerde voor een vermeende handsbal. Bailey’s doelpunt, een strak schot in de hoek, zette de Engelsen op de goede weg.

Kansen voor AZ

AZ’s Pavlidis, bekend in de Eredivisie voor zijn scoringsdrift, kreeg verschillende kansen, maar het was Villa dat de netten vaker deed trillen. Een cruciale afgekeurde goal voor AZ zorgde voor verdere frustratie onder de fans.

De zegel op de overwinning

Ollie Watkins en John McGinn zorgden voor de verdere goals van Villa, waarbij de laatstgenoemde het scorebord naar een vernederende 0-4 bracht. Hoewel AZ in de 65e minuut een eretreffer scoorde via Ibrahim Sadiq, was het niet genoeg om de avond te redden.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen