HomeSportAustraliërs reageren met woede en verbazing op vrijstelling Djokovic

Australiërs reageren met woede en verbazing op vrijstelling Djokovic

Het nieuws dat Novak Djokovic, nummer één tennisser van de wereld, een vrijstelling van vaccinatie tegen corona heeft gekregen en zo dus toch mee kan doen met de Australian Open, heeft voor veel woede en verbazing gezorgd in Australië.

Diverse prominenten reageerden op het nieuws: “Wat een schande. We hebben zes lockdowns gehad, scholen en kleine bedrijven zijn gesloten, begrafenissen en bruiloften mogen niet doorgaan, families zijn maandenlang gescheiden en nu krijgt een tennisser een vrijstelling”, twittert David Southwick, vicevoorzitter van de liberale partij in de staat Victoria, waar Melbourne ligt.

“Het is een klap in het gezicht van iedere inwoner in Victoria. Dit verzin je gewoon niet. Er wordt hier gesproken over nieuwe beperkingen voor Victorianen die altijd het juiste hebben gedaan, en tegelijkertijd krijgen niet-gevaccineerde tennissers een vrijstelling omdat ze beroemd zijn.”

Ook Stephen Parnis, voormalig vicevoorzitter van de beroepsorganisatie voor Australische artsen, begrijpt niets van deze beslissing: “Het kan me niet schelen hoe goed hij kan tennissen”, schrijft hij op Twitter. “Als hij weigert zich te laten vaccineren, moet hij gewoon niet worden toegelaten. Die uitzondering die voor hem wordt gemaakt, is een afschuwelijk signaal aan miljoenen mensen die proberen de risico’s voor zichzelf en anderen te verminderen. Je laten vaccineren is een teken van respect, Novak.”

De uitzonderingsregel voor Djokovic heeft nog niet tot reacties van andere tennissers geleid of hielden zich vooral p de vlakte. Zo werden Duckworth en De Minaur naar hun mening hierover gevraagd bij het ATP-toernooi van Sydney: “Ik ken de criteria voor vrijstellingen, die blijkbaar door een onafhankelijk panel worden verleend, niet precies. Hij zal op de een of andere manier aan die criteria hebben voldaan”, zei Duckworth. Daarop zei De Minaur: “Dat is is heel politiek correct van je. Het is een heel interessante situatie. Dat is alles wat ik erover zeg.”

Op 17 januari zal de Australian Open beginnen en kan Djokovic dus toch voor de tiende keer dit grandslam winnen.

Door Annelien Bosboom; foto: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen