HomeAlgemeenAvondklok toch weer van kracht, uitspraak rechter geschorst

Avondklok toch weer van kracht, uitspraak rechter geschorst

De avondklok die was opgeheven, is vanavond vanaf 21.00 toch gewoon weer van kracht. Dit komt doordat de uitspraak van de Haagse rechtbank dat der avondklok moest worden opgeheven, nu weer geschorst is.

De uitspraak van de rechter die in het voordeel van actiegroep Viruswaarheid uitviel zorgde er eerder vandaag voor dat de avondklok direct werd opgeheven. Hier ging de Staat direct weer tegen in hoger beroep en in een spoedappèl vroegen ze de rechter om de uitspraak te schorsen. Dit zodat de avondklok tot in ieder geval de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep, dat komende vrijdag 10.00 zal zijn, van kracht zal blijven.

Er werd door jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid al snel een wrakingsverzoek tegen het hof ingediend, omdat hij het vooringenomen vond. Dit omdat de zaak al zo snel behandeld werd, wat normaal niet zo snel kan, en omdat het hof ‘per abuis’ over Viruswaanzin in plaats van Viruswaarheid sprak. De wrakingskamer wees dit verzoek echter af, waardoor deze zitting vanavond toch plaats kon vinden en er nog voor 21.00, het begin van de avondklok, een besluit is.

Foto: Photo by Swag Photography on Unsplash

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen