HomeSportAZ klimt naar tweede plaats na overtuigende zege op Fortuna Sittard

AZ klimt naar tweede plaats na overtuigende zege op Fortuna Sittard

Na een verrassend en teleurstellend gelijkspel tegen Heracles Almelo eerder deze week, was het voor AZ van groot belang om de focus te behouden. De Alkmaarders waren vastberaden om een sterk signaal af te geven in hun thuisduel tegen Fortuna Sittard. Met hun ongeslagen record op het spel, was er geen ruimte voor fouten als ze de jacht op koploper PSV wilden voortzetten.

Eerste helft: strijd tussen twee gemotiveerde teams

Het duel tussen AZ en Fortuna Sittard in de eredivisie was niet zomaar een wedstrijd. Fortuna, eerder al een doorn in het oog van Feyenoord en Ajax, betrad het veld met het vertrouwen van een team dat grote clubs kan uitdagen. De spanning was te snijden, maar AZ’s vastberadenheid om revanche te nemen, kwam tot uiting toen Mayckel Lahdo een perfect getimede pass afleverde aan Jordy Clasie, die het net vond net voor de rust.

Vangelis Pavlidis: De man van het moment

AZ’s Vangelis Pavlidis bewijst keer op keer zijn cruciale rol in het team. Na zijn doelpunt in de 49ste minuut, heeft de aanvaller nu in zeven opeenvolgende wedstrijden het doel getroffen. Deze indrukwekkende prestatie plaatst hem naast legendarische namen als Ove Kindvall en Pétur Pétursson in de eredivisie geschiedenisboeken. Een speler die ongetwijfeld een grote rol zal spelen in AZ’s voortdurende streven naar revanche dit seizoen.

AZ toont veerkracht; dominante tweede helft

De 4-0 zege van AZ op Fortuna Sittard was niet alleen een getuigenis van hun superieure vaardigheden, maar ook van hun mentale veerkracht. Na een enigszins stroeve start, nam AZ de controle over de wedstrijd en zorgde voor een dominante tweede helft. Invallers Ruben van Bommel en Tiago Dantas bewezen hun waarde met beslissende doelpunten, waardoor AZ met vertrouwen naar de toekomst kijkt en hun status als serieuze concurrent voor PSV bevestigt.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen