HomeEconomischBagagepersoneel KLM in wilde staking op enorm drukke dag Schiphol

Bagagepersoneel KLM in wilde staking op enorm drukke dag Schiphol

Op een van de drukste dagen van het jaar heeft het bagagepersoneel van KLM op Schiphol besloten tot een wilde staking over te gaan. Dat houdt in dat deze niet door een vakbond of werkgeversvereniging geïnitieerd is, maar door de medewerkers zelf. Het bagagepersoneel zou volgens Joos van Doesburg van vakbond FNV woedend zijn vanwege de enorme werkdruk, slechte arbeidsvoorwaarden en de plannen om afhandelingsactiviteiten deels uit te gaan besteden.

Door deze staking zijn er tot 10.00 uur al zeker 7 vluchten geannuleerd en volgens het Parool leidt de staking dan ook direct tot vertraging en een groot aantal gatewijzigingen. Alleen mensen die met KLM reizen hebben volgens een woordvoerder van Schiphol last van de staking. Wel staan er langere rijden op de luchthaven dan gebruikelijk.

De ongeveer 150 werknemers die in staking zijn gegaan, willen in gesprek met de directeur van KLM, Rene de Groot. Hierbij zou FNV wel willen optreden als bemiddelaar, ondanks dat ze niet zelf bij de staking betrokken zijn.  

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen