HomeKlimaatBehalen van doelstelling klimaatakkoord Parijs zal 131 biljoen dollar kosten

Behalen van doelstelling klimaatakkoord Parijs zal 131 biljoen dollar kosten

In de komende decennia zou er 131 biljoen dollar (110 biljoen euro) of 4,4 biljoen dollar per jaar moeten worden geïnvesteerd in schone energie om de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te beperken. IRENA, een VN-organisatie die zich hardmaakt voor het gebruik van hernieuwbare energie, heeft dat gemeld en stellen hierbij dat onder andere de productie van waterstof snel zou moeten worden uitgebreid om deze doelstelling te behalen.

De directeur van IRENA, Francesco La Camera, geeft aan dat de doelstelling die in het klimaatakkoord van Parijs staat, opwarming van de aarde beperken tot 1,5 graden, steeds moeilijker haalbaar is doordat het verschil tussen het bedrag dat erin geïnvesteerd wordt en wat er zou moeten worden geïnvesteerd steeds groter wordt. Er zou nu al een drastische versnelling nodig zijn om een omwenteling te forceren.

Dit verschil zou moeten komen door bijvoorbeeld het gebruik van fossiele energie drastisch omlaag te laten gaan, met name het gebruik van olie en kolen. Daarnaast zou het gebruik van elektriciteit juist moeten stijgen en de biomassa op een duurzame manier tot stand moeten komen. Ook geeft IRENA aan dat de capaciteit van waterstof opgeschroefd zou moeten worden van 0,3 gigawatt naar 5000 gigawatt en dat er tegen 2050 30 procent van de elektriciteit zou moeten worden gebruikt om schone (groene) waterstof te maken.

Foto: Afbeelding van anncapictures via Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen