HomeSportBenzema beschuldigd van banden met terreurorganisatie

Benzema beschuldigd van banden met terreurorganisatie

Voormalig Franse international en Al-Ittihad spits, Karim Benzema, bevindt zich in het middelpunt van een controversiële beschuldiging gemaakt door de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, betreffende connecties met de Moslimbroederschap.

De beschuldiging

Benzema, die voorheen voor Real Madrid speelde en de Ballon d’Or 2022 won, is door Darmanin beschuldigd van het hebben van banden met de Moslimbroederschap, een beweging die in Frankrijk als terreurorganisatie wordt beschouwd. Deze beschuldiging werd publiekelijk gemaakt op CNews, een populaire Franse nieuwszender die onderdeel is van de Canal+ Groep.

Controversiële uitspraken op X platform

Deze beschuldigingen kwamen na Benzema’s recente uitspraken op X, waarin hij zijn steun betuigde aan het Palestijnse volk na de recente terreuraanslag van Hamas op Israël. Zijn opmerkingen hebben gemengde reacties opgeleverd, met sommigen die hem steunen en anderen die kritiek leveren.

Benzema’s carrière in opsomming

In zijn eerste zeven wedstrijden voor Al-Ittihad scoorde Benzema drie keer en leverde hij twee assists. Zijn carrière met het Franse nationale team was echter niet zonder controverse. Na een schandaal in 2015 maakte hij pas in 2020 zijn comeback tijdens het EK, waar Frankrijk werd uitgeschakeld door Zwitserland.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen