HomeEconomischBenzineprijs bereikt woensdag waarschijnlijk nieuw record

Benzineprijs bereikt woensdag waarschijnlijk nieuw record

De benzineprijs zal woensdag zeer waarschijnlijk een nieuw record bereiken van 2,504 euro per liter. Dit blijkt uit gegevens van UnitedConsumers, hoewel ze nog niet alle gegevens hierover hebben. Dat betekent meteen ook dat het effect van de accijnsverlaging die het kabinet op 1 april heeft doorgevoerd inmiddels volledig is verdampt, aangezien het vorig record toen op 2,502 euro per liter zat. Ook de dieselprijs zal meestijgen, maar bereikt nog geen nieuw record met waarschijnlijk 2,221 euro per liter diesel.

De eerdere pieken van de brandstofprijzen waren op 10 maart, waarna op 1 april de prijzen dus met 20 cent werden verlaagd op benzine en 10 cent op diesel. Het kabinet wilde et die verlaging van de accijns de hoge inflatie draaglijker maken. De olietekorten en onzekerheid over de leveringen uit Rusland zorgen er echter voor dat de prijzen van olie dagelijks blijven stijgen. Helemaal nu de EU (Europese Unie) deels een verbod heeft ingesteld op Russische olie zal de prijs doorstijgen.

De adviesprijzen zijn niet voor alle tankstations bindend en gelden vooral voor die tankstations die langs de snelweg zitten. Tankstations op andere plekken kunnen dus lagere prijzen per liter hanteren.

Door de redactie.

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen