HomeSportBergwijn en Memphis schieten Nederland naar Qatar

Bergwijn en Memphis schieten Nederland naar Qatar

Vanavond nam het Nederlands elftal het thuis op tegen Noorwegen in een cruciale WK-kwalificatie wedstrijd. Zolang Oranje niet verliest is het geplaatst voor het Wereldkampioenschap.

In vergelijking met de vorige wedstrijd vervangt Cillessen de geblesseerde Bijlow, vervangt De Ligt de geschorste De Vrij en is Malen gepasseerd voor Bergwijn. Bij Noorwegen ontbreekt sterspeler Erling Haaland, wegens de corona maatregelen zitten er geen toeschouwers in het stadion.
Het sentiment rond het Nederlands elftal was na het verrassende 2-2 gelijkspel tegen Montenegro volledig omgeslagen. Oranje had zich door het puntenverlies van Turkije al in Montenegro kunnen plaatsen, maar gleed uit en dus kwam alles aan op de interland tegen Noorwegen.
Hieronder volgt een samenvatting.

In een lege Kuip was de spanning voelbaar bij de spelers van Oranje, die behoorlijk tam aan de wedstrijd begonnen en amper risico durfden te nemen. Noorwegen begon zoals Van Gaal voorspelt had: afwachtend en achterover leunend.
Nederland kreeg al snel goed nieuws uit Montenegro, waar Turkije op een 1-0 achterstand was gekomen. Daardoor zou ook een nederlaag tegen Noorwegen genoeg zijn voor een WK-ticket.

Steven Bergwijn was in de openingsfase de gevaarlijkste speler van Oranje. Verder was Memphis Depay tot drie keer toe dreigend en was er een grote kans voor Arnaut Danjuma Groeneveld.
Hoewel Oranje de zaken onder controle had en meerdere kansen kreeg, bleef Noorwegen redelijk eenvoudig overeind. De ploeg van Stale Solbakken creëerde zelf echter niets.

Een kleine tien minuten na rust kreeg Noorwegen de eerste grote kans van de wedstrijd, maar invaller Kristian Thorstvedt schoot van dichtbij wild over. Turkije was inmiddels op voorsprong gekomen bij Montenegro en dus kon een Noorse goal meteen fataal zijn voor Nederland. Gerust was Oranje geen moment, vooral de middenvelders en het centrale verdedigingsduo namen minder risico dan normaal.

De spanning nam met de minuut toe, maar uiteindelijk kwam alles goed. Het verlossende schot kwam een paar minuten voor tijd van Bergwijn, die de Noorse goal onder vuur nam na een assist van Memphis.
De ontlading spatte er vanaf bij Nederland, dat door Memphis in blessuretijd helemaal in veilige haven geschoten werd. Nederland ontsnapt en kan de tickets naar het WK kan gaan boeken.

Door Wouter Bakker; foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen