HomeShowbizz en CultBeyoncé nieuwe recordhouder meeste gewonnen Grammy Awards

Beyoncé nieuwe recordhouder meeste gewonnen Grammy Awards

Beyoncé is de nieuwe recordhouder van degene met de meeste Grammy’s op haar naam geworden. Bij de uitreiking van de Grammy Awards won ze 4 Grammy’s en ze was zelfs 9 keer genomineerd. Na vandaag heeft ze in totaal 32 Grammy’s op haar naam staan, wat er eentje meer is dan de 31 van Georg Solti, die als dirigent en pianist 31 Grammy’s won en in 1997 overleden.

Renaissance

Beyoncé won onder andere Grammy’s voor haar nummer Cuff It in de categorie Beste R&B-nummer en haar album Renaissance, dat vorig jaar uitkwam, werd uitgeroepen tot Beste Dance/Elektronische Album. De belangrijkst prijs, die voor Beste Album, ging echter opnieuw aan de Amerikaanse zangeres voorbij want die ging naar Harry Styles voor zijn soloalbum Harry’s House.

EGOT-status

De Amerikaanse actrice Viola Davis wist de EGOT-status te behalen door en Grammy in de categorie Beste Luisterboek t ontvangen. Hiermee heeft ze nu alle belangrijke entertainmentprijzen gewonnen: een Emmy, Grammy, Oscar en Tony Award. Het Nederlandse Metropole Orkest greep naast een Emmy. Zij waren genomineerd in de categorie Best Global Music Album.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen