HomeEconomischBig Bazar op rand van afgrond na juridische nederlaag

Big Bazar op rand van afgrond na juridische nederlaag

De koopjesketen Big Bazar bevindt zich op de rand van de afgrond na een reeks juridische nederlagen. Met het staken van de strijd tegen aanhoudende faillissementsaanvragen, zoals aangegeven door de advocaat van de onderneming, lijkt het einde nabij voor deze populaire koopjesketen.

Pogingen tot overeenstemming gefaald

Week na week heeft Big Bazar aan een zijden draadje gehangen, waarbij via de rechtbank geprobeerd werd extra tijd te bemachtigen om met schuldeisers tot een overeenstemming te komen. Helaas, na een derde afwijzing door de rechtbank Leeuwarden, lijkt de juridische nederlaag onafwendbaar en zal Big Bazar zich niet langer verzetten tegen het onvermijdelijke faillissement.

Schuldeisers in de startblokken

Diverse schuldeisers staan in de rij om wederom het faillissement van Big Bazar aan te vragen. Als de rechter deze aanvragen goedkeurt, valt het doek definitief voor de koopjesketen. “We hebben tot het uiterste gevochten, maar de grens is bereikt,” aldus de advocaat, die verder aangeeft dat de directie had gehoopt op een kans om Big Bazar in afgeslankte vorm voort te zetten.

Toekomst in handen van curator

Nu rust alle hoop op de schouders van de curator. Met de koopjesketen Big Bazar op de rand van de afgrond en het vooruitzicht van een faillissement, zullen vele koopjesjagers de ontwikkelingen nauwlettend volgen. Wat de toekomst brengt na deze juridische nederlaag, zal de tijd leren.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen