HomeAlgemeenBoerenprotest leidt tot zeven arrestaties en gewonde agenten in Den Haag

Boerenprotest leidt tot zeven arrestaties en gewonde agenten in Den Haag

Bij een boerenprotest in Den Haag zijn zeven mensen gearresteerd, volgens een officieel bericht van de politie. Twee agenten raakten lichtgewond toen een van de arrestanten zich tegen zijn aanhouding verzette.

Het protest dat sinds de ochtend in gang was, trok enkele honderden demonstranten. De groep bestond niet alleen uit boeren, maar ook uit leden van de actiegroep Nederland in Verzet. Oorspronkelijk verzamelden de demonstranten zich in de buurt van het Tweede Kamergebouw aan de Bezuidenhoutseweg, waar een debat over het gefaalde Landbouwakkoord zou plaatsvinden.

De politie begeleidde de demonstranten vervolgens naar het Malieveld. Vanuit die locatie probeerde in de middag een groep van ongeveer 200 demonstranten opnieuw het Tweede Kamergebouw te bereiken om het landbouwdebat bij te wonen. Deze poging werd echter door de politie en de Mobiele Eenheid (ME) gestopt. Volgens een NOS-verslaggever bestond de groep voornamelijk uit leden van Nederland in Verzet.

Hoewel het debat over het mislukte Landbouwakkoord open is voor het publiek, werd de groep demonstranten volgens de politie als te groot beoordeeld.

De zeven arrestaties werden gedaan nadat de individuen weigerden bevelen van de politie op te volgen. Twee van de arrestaties vonden plaats bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer, waaronder de chauffeur van de vrachtwagen van de Farmers Defence Force (FDF), meldde het ANP.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen