HomeShowbizz en CultBOOS: 19 getuigenissen tegen Rietbergen, aangifte tegen Ali B. vanwege verkrachting

BOOS: 19 getuigenissen tegen Rietbergen, aangifte tegen Ali B. vanwege verkrachting

Eindelijk was het dan vandaag zover, de uitzending van BOOS met betrekking tot alle aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland werd online gezet op YouTube.

Als eerste wordt Jeroen Rietbergen besproken. Er wordt aangegeven hoe hij als bandleider bij The Voice of Holland en als man van Linda de Mol een machtspositie heeft. Er komen verschillende vrouwen aan het woord die vertellen hoe Rietbergen hen benaderde via de app op diverse seksuele manieren. Hierbij gaat het om vragen aan de vrouwen/meisjes zich niet te sexy te kleden, omdat hij ze anders zou bespringen tot aan dickpics sturen.

Ex-kandidates zelf, maar ook vriendinnen ervan komen aan het woord. In totaal hebben zich 19 mensen gemeld over het seksueel overschrijdende gedrag van Rietbergen. Van 2010 tot 2021 heeft dit alles zich plaatsgevonden, waarbij vrijwel niemand aan de bel durfde te trekken vanwege angst voor represailles. Wanneer iemand wel wat zei werd het als grapje afgedaan of werd er gezegd “dat Rietbergen nu eenmaal zo is.”

Daarna komt Marco Borsato aan bod. Hierin wordt vooral een reconstructie gegeven van de affaires en de aanklachten tegen de zanger die al eerder naar buiten kwamen. Marco Borsato heeft eerder de affaires toegegeven, maar ontkent de echte beschuldigingen over seksueel overschrijdend gedrag. In de aflevering van BOOS wordt ook besproken hoe 3 TVOH-kids betast werden door Borsato op bijvoorbeeld de barbecues die de zanger organiseerde. Één meisje heeft ook vertelt dat ze aangifte heeft gedaan en dat ze dat eerder niet durfde omdat ze dat niet alleen durfde.

Daarna is Ali B. aan de beurt. Achter de schermen zou hij agressief zijn geweest, affaires hebben gehad, structureel vreemd zijn gegaan en tot 2 keer toe iemand hebben aangerand. Meerdere vrouwen komen aan het woord over het seksueel overschrijdende gedrag van de rapper tijdens en na hun TVOH-avontuur. Een van hen geeft ook aan dat ze door de machtspositie die ze van Ali B. tegen haar wil in seks heeft gehad met hem. Zij heeft nu ook aangifte tegen Ali B. gedaan.

Een van de vrouwen geeft ook aan dat Ali B. haar geld aan bood om te blijven toen hij haar ongewild zoende. Meerdere vrouwen vertellen aan Tim Hofman hoe Ali haar dwong seks met hem te hebben.

Ook wordt er nog een regisseur besproken bij TVOH die seksueel overschrijdend gedrag vertoonde en wist van de escapades van de andere heren.

Hofman geeft aan dat ze TVOH, de opdrachtgevers achter TVOH en ook de mensen zelf zoals Marco Borsato, Ali B. en Jeroen Rietbergen een vragenlijst hebben gestuurd. Marco Borsato reageert hier niet op, vanwege de zaken die al tegen hem lopen en dit schadelijk zou kunnen zijn. Rietbergen reageerde zaterdag met een brief waarin hij delen van zijn gedrag toegaf. ITV geeft aan dat ze een zero-tolerance beleid hanteren en meteen actie zullen ondernemen en onderzoek te doen naar de aantijgingen. RTL heeft meteen de uitzendingen opgeschort en een statement gemaakt door ook de samenwerking met Ali B. opgeschort.

Talpa reageert verlaat, geeft eerst aan eveneens zero-tolerance beleid te hanteren maar reageert niet op de beschuldiging dat ze al wisten van de aantijgingen tegen Rietbergen. Ali B. laat later weten dat hij alle aantijgingen volledig ontkent.

Door Annelien Bosboom; foto: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen