HomeAlgemeenBretly D. aangehouden in Amsterdam na grootschalige zoektocht

Bretly D. aangehouden in Amsterdam na grootschalige zoektocht

Na een intensieve en dagenlange zoekactie is Bretly D. gearresteerd in Amsterdam. De 24-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij ernstige misdrijven in Rotterdam en Zutphen.

Arrestatie na gouden tip

D. werd op woensdag in een Amsterdams hotel aangehouden na meerdere tips van alerte burgers. Vroege meldingen deze ochtend suggereerden dat D. zich in de hoofdstad bevond. Amsterdamse politieagenten herkenden de verdachte en voerden de arrestatie uit.

Dankbetuiging van autoriteiten

De politie en het Openbaar Ministerie hebben hun dank uitgesproken voor de actieve bijdrage van het publiek. “We waarderen ieders hulp bij het delen van informatie en het uitkijken naar de verdachte”, aldus een politiewoordvoerder.

Eerdere zoekpogingen

De autoriteiten hadden al dagen het vermoeden dat D. zich ophield in Amsterdam of Arnhem, gebaseerd op ontvangen tips. Ondanks meerdere huiszoekingen kon hij aanvankelijk niet worden gelokaliseerd. Eerder had de politie een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot zijn aanhouding zou leiden.

Bretly D.: een bekende bij justitie

De man wordt verdacht van het fatale schietincident in Rotterdam en een steekpartij in Zutphen. Volgens de politie had D. persoonlijk contact met beide slachtoffers voorafgaand aan de incidenten. Daarnaast is hij verdacht van meerdere andere misdrijven en heeft geen vaste verblijfplaats. Hij is in het verleden al in aanraking gekomen met justitie, en er loopt momenteel een rechtszaak tegen hem.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen