HomeSportCavendish weigert pensioen: jacht op record gaat verder

Cavendish weigert pensioen: jacht op record gaat verder

Mark Cavendish, de veteraan in het professionele wielrennen, heeft besloten zijn carrière te verlengen ondanks eerdere aankondigingen van zijn aanstaande pensionering.

Aankondiging tijdens rustdag Giro d’Italia

In mei van dit jaar, omringd door zijn gezin tijdens een persconferentie op een rustdag in de Giro d’Italia, gaf de 38-jarige Brit aan dat 2023 zijn laatste seizoen zou zijn. Cavendish, die deel uitmaakt van het Astana Qazaqstan team, leek vastbesloten om een punt achter zijn indrukwekkende carrière te zetten.

Onverwachte wending: ‘It’s not over’

Echter, met de recente verklaring “It’s not over”, aangekondigd door zijn team, wijst alles erop dat Cavendish nog niet bereid is om de wielersport vaarwel te zeggen. Hij uitte zijn verlangen naar het normale gezinsleven en een pauze van de veeleisende trainingsschema’s, maar erkende dat de passie voor het racen nog steeds brandt. “Het was niet het einde waar ik op had gehoopt”, reflecteerde Cavendish.

Motivatie uit onverwachte hoek

Na een aanzienlijke tijd doorgebracht te hebben met zijn gezin en, ondanks een onfortuinlijke val tijdens de Tour de France, waar hij een sleutelbeen brak, voelde Cavendish een hernieuwde motivatie om te racen. Zijn kinderen gaven eenvoudig, maar krachtig advies toen hij ze om input vroeg: “Ga door”. Daarop besloot hij om het peloton nog een jaar te verblijden met zijn aanwezigheid.

Op zoek naar een historisch record

Cavendish, die momenteel 34 etappeoverwinningen in de Tour de France op zijn naam heeft staan, deelt het record voor de meeste overwinningen met wielerlegende Eddy Merckx. Met de Tour van 2024, die op 29 juni start in Florence, Italië, op de horizon, heeft Cavendish mogelijk zijn ogen gericht op het verbreken van dit historische record, mits zijn team hem selecteert.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen