HomeMobiliteitCBR wil dat 2 rijscholen eerst groen licht geven voor aanvraag rijexamen

CBR wil dat 2 rijscholen eerst groen licht geven voor aanvraag rijexamen

De Telegraaf laat vanmorgen weten dat het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) wil dat in vervolg twee rijscholen groen licht moeten geven aan kandidaten om af te mogen rijden. Hiermee zou dan de wachtlijst voor het rijexamen korter worden, omdat ook het slagingspercentage omhoog zou gaan.

CBR doet dit voorstel omdat er ieder jaar een paar duizend rijexamens eerder worden afgebroken dan normaal omdat de kandidaat levensgevaarlijk rijdt. “We willen ernaar toewerken dat dit niet meer mogelijk is en dat alleen nog kandidaten op de rijexamens komen die goed voorbereid zijn en een echte kans maken om het roze kaartje te bemachtigen”, aldus CBR-directeur Alexander Pechtold in de krant.

Met een collegiale gereedheidsverklaring zou dit voor een groot deel voorkomen worden volgens het CBR. Hiermee zal iemand die klaar is om af te rijden daarna nog een les nemen bij een andere rijschool, die dan ook akkoord moet geven voor de examenaanvraag. Er draait volgens Pechtold momenteel al een pilot met dit systeem en het zou daarna snel kunnen worden ingevoerd.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen