HomeSportChelsea plaatst zich voor finale Champions League ten koste van Real Madrid

Chelsea plaatst zich voor finale Champions League ten koste van Real Madrid

Vanavond staat de tweede halve finale van de Champions League op het progamma, waarin Chelsea het thuis opneemt tegen Real Madrid. De eerste leg eindigde vorige week in een 1-1 gelijkspel, waardoor alles nog mogelijk is voor beide ploegen.
Bij Real keert Sergio Ramos voor het eerst sinds zijn blessure terug in de basis opstelling, Chelsea speelt zonder Ziyech die op de bank zit. De scheidsrechter is de heer Orsato en de wedstrijd wordt gespeeld op het Stamford Bridge.

Na 5 minuten spelen krijgt Real een vrije trap die Kroos het 16 meter gebied in slingert, de verdediging van Chelsea is echter alert en ruimt het gevaar op.
Toni Kroos vindt wat ruimte met de bal en schiet keihard richting het doel, maar Mendy kan de bal goed keren.

Na een klein kwartier spelen krijgt Kanté van Chelsea een goeie pass op maat en hij rent richting het doel en lost een hard schot van afstand. De bal gaat richting het midden van het doel, maar wordt gekeerd door een mooie redding van Thibaut Courtois.
Jorginho ontvangt dan een gele kaart van Orsato na een stevige tackle, al is hij het zelf niet eens met de lezing van de scheidsrechter.
Luka Modric probeert even later te scoren vanaf een meter of 23 met een goede poging laag richting het midden van het doel, maar Edouard Mendy steekt er een stokje voor. Mooi keeperswerk.

Na 18 minuten spelen belandt de bal bij Timo Werner in het 16 meter gebied van Real, hij besluit uit te halen en de bal belandt in de rechterhoek van het doel: het staat 1-0 voor Chelsea.
De var grijpt echter in en geeft aan dat Werner buitenspel stond, het blijft dus 0-0.
In de 26e minuut: Karim Benzema staat aan het eind van een goeie pass op de rand van de 16 en schiet de bal richting de rechterhoek. Zijn inzet wordt gekeerd door de alerte Mendy.

Even later breekt Kai Havertz door in het strafschopgebied van Real en besluit Courtois uit te komen, Havertz heeft een mooie stift in huis en de bal belandt op de lat, Werner staat klaar om de rebound in te koppen en het staat alsnog 1-0 voor Chelsea.
Na 36 minuten spelen springt Benzema boven de verdediging van Chelsea uit om vervolgens een voorzet op maat richting doel te koppen, zijn kop bal wordt echter geweldig gered door Mendy.
Sergio Ramos ontvangt een gele kaart van Orsato nadat hij bij een corner iemand hard omver duwde.
We gaan rusten met een 1-0 voorsprong voor Chelsea.

Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft.
Na 2 minuten spelen zien we een prachtige voorzet op het hoofd van Kai Havertz, die uitstekend richting doel kopt, zijn poging belandt hard op de lat en Courtois kan opgelucht ademhalen.
In de 52e minuut krijgt Chelsea een vrije trap aan de linkerkant van het veld, Chilwell geeft de bal goed voor en Thiago Silva weet de bal richting doel te koppen, die bal gaat echter net over.
Ruim een minuut later belandt de bal bij Mason Mount in de 16 van Real, hij weet ruimte te creëren voor een schot, maar de bal gaat hoog over. Daar had hij meer mee moeten doen.

Kai Havertz verzuimt daarna een grote kans om te zetten in een doelpunt. Hij ging één-op-één op Thibaut Courtois af en schoot de bal laag richting het midden van het doel, maar de doelman was hem te slim af.
Orsato geeft Nacho van Orsato een gele kaart na een een stevige tackle.
Madrid voert een dubbele wissel door: Valverde komt erin voor Mendy en Asensio vervangt Vinicius.

Eden Hazard richt even later zijn schot van een meter of 20 op het midden van het doel. Zijn schot wordt tegengehouden door Mendy met een comfortabele redding.
Na 66 minuten spelen weer een enorme kans voor Chelsea als Kanté het 16 meter gebied van Real inkomt, Courtois besluit uit te komen, waarop Kante schiet. Courtois weet het schot tegen te houden en het blijft 1-0.
Chelsea brengt Pulisic het veld in hij speelt verder voor Timo Werner.

Toni Kroos ontvangt de gele kaart na een enorme tackle op de benen van Pulisic, dat lijkt terecht.
Thiago Silva komt dan het hoogste en kopt de bal uit een hoekschop op doel, maar de bal vliegt ver naast de linkerpaal. Christian Pulisic is vervolgens in een goede schietpositie na het ontvangen van een afgemeten pass in het strafschopgebied. Hij schiet snel, maar plaatst de bal niet goed. De bal vliegt ver naast de linkerpaal.
Na 85 minuten spelen geeft Pulisic een geweldige pass in de 16 meter op Mason Mount die de bal van dichtbij in het doel kan werken: het staat 2-0 voor Chelsea.

Hakim Ziyech komt nog het veld in voor Mason Mount, die rust krijgt.
Er komen 4 minuten blessure tijd bij waarin beide ploegen het goed lijken te vinden zo.

Chelsea wint dus met 2-0 van Real Madrid en plaatst zich voor de finale van de Champions League, waarin ze het zullen opnemen tegen Manchester City.

Door Wouter Bakker; foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen