HomeSportCity weet PSG te verslaan in strijd om groepswinst CL

City weet PSG te verslaan in strijd om groepswinst CL

Vanavond stond in groep A van de Champions League de topwedstrijd Manchester City tegen Paris Saint Germain op het progamma. Bij City ontbrak vanwege ziekte Kevin de Bruyne, bij Paris doen alle grote namen mee en dus ook de grote 3 (Messi, Neymar, Mbappe.) Manchester City staat eerste in de poule met 9 punten en PSG staat twwede in de poule met 8 punten.

Hieronder volgt een samenvatting.

In de eerste helft zagen we een dominant Manchester City die dan ook de meeste kansen had en ook het meeste balbezit (56%). Na 5 minuten was de eerste grote kans voor Rodri die een voorzet uit een vrije trap net naast de paal kopte.

In de 18e minuut neemt Mahrez de bal geweldig aan rond de 16 meter, hij vindt wat ruimte voor een schot en schiet de bal dicht in de buurt van de linkerpaal. Helaas voor hem wordt hij opgeruimd door een van de verdedigers.

Na 33 minuten spelen is de grootste kans van de eerste helft als Gundogan de bal ontvangt op randje 16 meter en besluit hard uit te halen, de bal schampt de rechterpaal en gaat maar net niet het doel in van PSG. Ook PSG krijgt nog een kans in de eerste helft als Neymar, Mbappe wegstuurt aan de linkerkant van het veld, als die op het doel af rent besluit hij te schieten maar de bal gaat hoog over. Zo blijft het dus bij 0-0 in de eerste helft.

De tweede helft starten beide ploegen ongewijzigd aan de tweede helft.

Paris komt een stuk beter uit de kleedkamer en weet na 5 minuten al het net te vinden: Kylian Mbappé stuit op een bal in het strafschopgebied en verslaat de doelman met een schot laag in het midden van het doel. Hij maakt er 0:1 van.

Manchester City gaat dan op jacht naar de gelijkmaker en weet die 8 minuten later ook te vinden, Raheem Sterling ontvangt de bal vlak voor het doel en kan niet missen: Zijn lage inzet gaat via de linkerpaal binnen. De stand is 1:1. In de 74e minuut krijgt PSG nog een grote kans via Neymar die net naast de linkerpaal schiet na een uitstekende voorzet van Di Maria.

City weet dan thuis toch de winnende treffer te maken: Bernardo Silva bedient Gabriel Jesus  met een mooie pass in de 16. Hij kan afronden met een bekeken bal in de rechterhoek. 2:1.

Net als Ajax eerder op de avond de groepswinst veilig wist te stellen, heeft ook Manchester City nu definitief de groepswinst te pakken.

Beide ploegen ontlopen hiermee de nummer 1 van alle andere groepen.

Door Wouter Bakker

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular