HomeAlgemeenCKM pleit voor focus op klanten en ouders in strijd tegen seksuele...

CKM pleit voor focus op klanten en ouders in strijd tegen seksuele uitbuiting

In een poging om seksuele uitbuiting en gedwongen prostitutie aan te pakken, pleit het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) voor een vernieuwde strategie met focus op zowel klanten als ouders. Volgens het CKM is een dieper inzicht in deze groepen en verhoogde opsporingscapaciteit essentieel.

Strategie: aanpakken van klanten

De huidige wetgeving maakt klanten strafbaar, vooral die betrokken zijn bij minderjarigen. Onderzoek van het CKM toont echter aan dat een significante groep klanten zich bewust was van de dwang, ondanks het ontbreken van veroordelingen.

CKM onderzoek: bewustzijn bij klanten

Gedetailleerde analyse van gesprekken op ‘Chat met Fier’ door het CKM onthult een bewuste klantengroep. “Dit is een alarmerende ontdekking”, zegt Shamir Ceuleers van het CKM.

Actieprogramma: pleidooi voor inclusie van klanten

Het CKM onderstreept dat kennis van klanten cruciaal is in de strijd tegen seksuele uitbuiting. Ceuleers pleit bij het kabinet voor de opname van klanten in het geplande actieprogramma ‘Samen tegen Mensenhandel’.

Rol van ouders: onthutsende ontdekkingen

Het CKM belicht tevens de schokkende rol van ouders in seksuele uitbuiting, met meer dan 100 gevallen van ouderlijke uitbuiting tussen 2019 en 2022. Ceuleers roept op tot concrete actie en benadrukt: “De politiek moet hier een speerpunt van maken.”

Conclusie: CKM pleit voor gelaagde aanpak

Met het pleidooi voor een gelaagde aanpak en focus op klanten en ouders, streeft het CKM naar een doorbraak in de strijd tegen seksuele uitbuiting en gedwongen prostitutie. Het belichten van deze specifieke groepen is volgens het centrum van vitaal belang voor een effectieve aanpak.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen