HomeSportClubs Eredivisie en KKD gooien gezamenlijk stadions open als statement naar kabinet

Clubs Eredivisie en KKD gooien gezamenlijk stadions open als statement naar kabinet

De voetbalclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie dreigen gezamelijk de stadions weer te openen na de nieuwe persconferentie van Mark Rutte en Ernst Kuipers. De teams geven aan dat de rek eruit is en willen gezamenlijk als statement vanaf 28 januari hun fans weer verwelkomen in de stadions.

Eerder vandaag meldde Go Ahead Eagles directeur Van Dop al over de plannen van de Nederlandse profclubs. Niet veel later werden de plannen ook officieel bekendgemaakt.

Van Dop: ”De betaalde voetbalclubs willen dat er vanaf 28 januari weer toeschouwers worden toegelaten bij wedstrijden.  Wij zijn altijd heel meegaand en coöperatief geweest, maar de rek is er uit’, zo klinkt het. ‘Keer op keer heeft het betaald voetbal aangetoond op een verantwoorde manier wedstrijden met publiek te kunnen organiseren: geen besmettingen, en goede en gedegen controles. Daar wordt in Den Haag weinig tot niets mee gedaan.’.

‘Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen’, gaan de clubs en competities verder. ‘Vorig seizoen leidde dat tot een verlies van meer dan honderd miljoen euro voor de sector. En de schade voor de langere termijn is ernstig. Zeer ernstig!

Dit tast de kwaliteit van ons voetbal aan. De concurrentie met het buitenland is al heel groot. In de rest van Europa zijn de stadions wel of gedeeltelijk open. Terwijl wij te maken hebben met dezelfde Omikron-variant. Dat maakt de concurrentiepositie nagenoeg ondoenlijk.’

‘Lands grootste entertainmentindustrie en nummer één sport wil haar eigen broek ophouden. Wij zijn voor 8 miljoen Nederlanders wekelijks HET vertier, maar dat wordt ons nu zo goed als onmogelijk gemaakt. Op dit moment is er nog geen honderd procent compensatie voor alle wedstrijden die wij noodgedwongen zonder publiek moeten spelen. (…) Het tempo van besluitvorming in politiek Den Haag is te traag.

Daar kunnen we niet op wachten. Het demonstratief opengaan van de stadions is de onvermijdelijke volgende stap. Dit zijn we ook verplicht aan onze loyale supporters. Iedere club gaat hierover in gesprek met zijn burgemeester.’

Door Wouter Bakker

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen