HomeZorg & WelzijnCoronapas op meer plekken verplicht, terugkeer mondkapje

Coronapas op meer plekken verplicht, terugkeer mondkapje

Volgens ingewijden zal het demissionair kabinet morgen aankondigen dat het coronatoegangsbewijs uitgebreid zal worden naar meer sectoren en dat de mondkapjesplicht terug zal keren. Dit alles vanwege de oplopende besmettingscijfers.

De coronapas zal vanaf vrijdag verplicht worden in onder andere zwembaden en sportscholen, maar ook op locaties als pretparken, musea en dierentuinen.
Daarnaast wil het kabinet nog onderzoeken of op korte termijn de coronapas ook in het mbo en hoger onderwijs kan worden ingevoerd. Daar is dan eerst nog wel een wetswijziging voor nodig en moet dus de Tweede Kamer eerst nog mee instemmen.

De andere maatregel is de mondkapjesplicht die opnieuw wordt ingevoerd in publieke binnenruimtes zoals bibliotheken en gemeentehuizen, maar ook bij contactberoepen zoals kappers. Volgens bronnen is er ook een grote kans dat het mondkapje weer verplicht wordt in winkels.

Ook het thuiswerkadvies wordt weer aangescherpt. Daar waar het kabinet deze ruim een maand geleden juist introk, willen ze nu dat de mensen de helft van de tijd thuiswerken.

Al deze extra maatregelen moeten ertoe leiden dat de coronacijfers weer de goede kant op gaan. Het aantal besmettingen loopt al weken weer op en ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt maar door. Hierop sloegen de academische ziekenhuizen gisteren al alarm, vanwege de ic-capaciteit die dit niet aan kan. In de persconferentie van morgenavond van premier Rutte en minister De Jonge horen we meer over de maatregelen.

Door Annelien Bosboom; foto: pixabay

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular