HomeMarketingDIA Licht en geluid denkt in kansen en mogelijkheden in coronacrisis

DIA Licht en geluid denkt in kansen en mogelijkheden in coronacrisis

Ondanks het feit dat D.I.A. Licht en geluid, verantwoordelijk voor de techniek bij grote evenementen, als een van de eersten geraakt werd door de coronapandemie, staat het bedrijf nog altijd fier overeind. Het grootste deel van hun ‘reguliere’ werk viel weliswaar weg, maar bij Dia Licht en Geluid zijn ze niet voor één gat te vangen. Flexibel moesten ze altijd al wel zijn, de afgelopen 1,5 jaar heeft die flexibiliteit en inventiviteit hen extra geholpen. Het feit dat ze al vanaf 1983 bestaan en dus al het een en ander hebben meegemaakt, heeft daarbij wel geholpen, hoewel de coronacrisis wel de ergste crisis is die Everts heeft meegemaakt.

Willem Everts, eigenaar van D.I.A. , vertelt in een gesprek hoe ze vanuit een situatie die hun flink naar beneden had kunnen halen, toch iets positiefs hebben gemaakt. Zo hebben ze de afgelopen tijd bijvoorbeeld hele doktersposten opnieuw ingericht en de triage tent bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen van stoplichten voorzien, die aangeven of de screeningsruimtes al dan niet bezet zijn.

Een ander mooi voorbeeld waaraan te zien is dat D.I.A. vooral denkt in kansen en mogelijkheden, is de manier waarop ze scholen helpen bij het online lesgeven. Door een camera met grootdoeklens en een speciale microfoon te installeren kan de docent veilig vanuit huis lesgeven, terwijl leerlingen op school zitten.Er wordt sowieso veel meer met streamen gedaan sinds de coronacriris en D.I.A. heeft daar meteen op ingespeeld. Met de nieuwste systemen en een goed streaming platform Vimeo zorgen ze er regelmatig voor dat de streaming van bijvoorbeeld ook een uitvaart of evenement goed verloopt. Everts verwacht dat dit ook wanneer alles weer mag wel iets is dat blijvend is, aangezien er op die manier veel meer mensen “aanwezig” kunnen zijn.

Deze voorbeelden zijn een mooie invulling aan het gemis van allerlei events die de afgelopen tijd afgelast zijn, zoals het TT festival en andere feesten in en om Assen. Meer recent is ook de Dutch Open Darts afgelast, wat begin september plaats zou vinden. Willem Everts geeft aan dat het op het moment soms wel krom is wat er wel en niet mag volgens de coronaregels. Zo mogen er straks bij de Formule 1 in Zandvoort duizenden mensen aanwezig, maar op allerlei andere evenementen maximaal 750 mensen.

Ondertussen mag er wel weer wat meer dan een poos geleden, waardoor D.I.A. ook hun oorspronkelijke werkzaamheden weer wat meer oppakt. Zo zullen er de komende tijd weer meer events plaatsvinden in bijvoorbeeld de Bonte Wever in Assen en ook ClubNu is weer begonnen, waar D.I.A. de techniek verzorgt. Ook heeft eind augustus het festival in Veenhuizen doorgang kunnen vinden en hoopt Everts dat ook de theatertour van Johan Derksen vanaf eind september gewoon door zal kunnen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Redactie
Redactie
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Net binnen