HomeSportDjokovic mag toch Australië in en zijn titel verdedigen, minister van Immigratie...

Djokovic mag toch Australië in en zijn titel verdedigen, minister van Immigratie overweegt stappen

Novak Djokovic zal toch zijn titel op de Australian Open kunnen verdedigen aangezien hij Australië nu wel naar binnen mag. De rechter, Anthony Kelly, heeft de beslissing om zijn visum in te trekken nu teruggedraaid en zijn onmiddellijke vrijlating uit het hotel in Melbourne bevolen.

De nummer één van de wereld werd in dit hotel vastgehouden, volgens zijn familie in sobere omstandigheden, om het proces daar af te wachten. Rechter Kelly heeft aangegeven dat de regering onredelijk zou hebben gehandeld bij het intrekken van Djokovic zijn visum, omdat hij te weinig tijd zou hebben gehad om zich goed te kunnen verweren. Kelly gaf verder nog aan dat hij zelf wat geïrriteerd is over het feit dat hij niet inziet wat Djokovic nog meer had kunnen doen, omdat de Serviër een medische vrijstelling had gekregen van een onafhankelijk deskundigenpanel opgericht door de staat Victoria op basis van een recente coronabesmetting.

De zaak is hiermee nog niet helemaal afgedaan. Er wordt namelijk door de minister van Immigratie van Australië overwogen zich te beroepen op zijn persoonlijke bevoegdheid tot uitetting, zo liet de advocaat van de regering in Australië weten.

Door Annelien Bosboom; foto: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen