HomeAlgemeenDode en 2 gewonden bij steekpartij in Leiden

Dode en 2 gewonden bij steekpartij in Leiden

Een ernstige steekpartij in het hart van Leiden heeft het leven van een 66-jarige man geëist, en heeft twee anderen gewond achtergelaten, waarvan er één ernstig gewond is. Deze gebeurtenis vond plaats in het Diaconaal Centrum De Bakkerij aan de Oude Rijn, een kerkelijke instelling die onderdak biedt aan verschillende hulporganisaties.

Volgens een bericht van Omroep West waren de slachtoffers werknemers van het hulpcentrum. De voorzitter van het centrum heeft dit bevestigd en verklaarde dat de slachtoffers bestaan uit een betaalde medewerker, een vrijwilliger en een vertegenwoordiger van een andere hulporganisatie.

De lokale politie is momenteel bezig met een manhunt om de verdachte op te sporen. De verdachte wordt beschreven als een man met een donkere huidskleur, kort haar, en een zichtbare hoofdwond. De burgers zijn opgeroepen om waakzaam te zijn, maar worden gewaarschuwd om de verdachte niet zelf te benaderen. Er zijn extra politie-eenheden, waaronder een politiehelikopter en een arrestatieteam, ingezet om de stad te bewaken.

Eerder op de dag heeft de politie een doorzoeking uitgevoerd bij een nabijgelegen dak- en thuislozenopvang, maar heeft daar de verdachte niet aangetroffen. Op dit moment is de precieze aanleiding voor de steekpartij onduidelijk. Meer updates volgen zodra er nieuwe informatie beschikbaar komt.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen