HomeAlgemeenDodelijk fabrieksongeval: robot drukt werknemer tegen lopende band

Dodelijk fabrieksongeval: robot drukt werknemer tegen lopende band

In een Zuid-Koreaanse fabriek, gelegen in het zuiden van het land, is een werknemer overleden na een tragisch ongeluk met een fabrieksrobot. Volgens het lokale persbureau Yonhap vond het incident plaats tijdens een routine inspectie.

Robot verward: mens versus doos

De overleden werknemer, een veertiger, was bezig met het testen van de sensoren van de robot. Dit apparaat, oorspronkelijk ontworpen om paprikadozen te verplaatsen, greep de man vast en drukte hem tegen de lopende band. De impact op zijn borst en gezicht was fataal. De man werd snel naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Onderzoek naar oorzaak

De politie en externe onderzoekers zijn een onderzoek gestart naar de exacte oorzaak van dit tragische incident. Een anonieme bron bij de politie meldde aan het persbureau AP dat er nog wordt onderzocht of het een defect in de robot was of een menselijke fout. Beveiligingsbeelden tonen aan dat de man met een doos naar de machine liep toen het ongeval plaatsvond.

Zorgen over oudere machines

Het incident werpt een schaduw over de veiligheid van fabrieksrobots, vooral die welke niet zijn uitgerust met geavanceerde AI. Internationale persbureaus hebben opgemerkt dat dit specifieke model als ‘ouderwets’ wordt beschouwd.

Niet het eerste incident

Dit ongeval is niet het eerste in zijn soort in Zuid-Korea. Vorig jaar vond een vergelijkbaar tragisch ongeval plaats in een melkfabriek, waar een medewerker overleed na vastgegrepen te zijn door een robot.

Deze incidenten benadrukken de noodzaak voor strengere veiligheidsprotocollen en mogelijk updates in technologie in de industriële sector, om toekomstige tragedies te voorkomen.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen