HomeShowbizz en CultDoe Maar-zanger en componist Henny Vrienten op 73-jarige leeftijd overleden

Doe Maar-zanger en componist Henny Vrienten op 73-jarige leeftijd overleden

De familie van Henny Vrienten heeft laten weten aan het ANP dat de 73-jarige zanger en componist is overleden. Vrienten was al langer ziek en blies daarom ook de afscheidstournee met Doe Maar af vorig jaar. Wat er precies met hem aan de hand was, is niet bekendgemaakt.

Er zal een uitvaart plaatsvinden in besloten kring en de familie vraagt dan ook vooral om rust en privacy. “Hij was een geweldige, liefhebbende vader en echtgenoot; een wijze, erudiete man met vlijmscherp gevoel voor humor en taal”, laat zijn familie weten.

Sinds 1980 was Vrienten al de voorman van Doe Maar, waarmee hij hits scoorde als Is dit alles, Smoorverliefd en Sinds een dag of 2 (32 jaar). In 1984 gingen ze eigenlijk uit elkaar, maar sinds er in 2000 een reünie was kwamen ze toch weer regelmatig bij elkaar. Afgelopen najaar zou er dan ook weer een afscheidstournee zijn, maar vanwege de zieke Vrienten ging deze dus niet door.

Naast Doe Maar werkte hij ook als componist en maakte hij soundtracks voor tientallen documentaires en films. Zo heeft hij recentelijk nog aan de musical de Koning van Amsterdam gewerkt, die later dit jaar in première gaat.

Door de redactie; foto: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen