HomeAlgemeenDrie Nederlandse alpinisten omgekomen door lawine in Zwitserse Alpen

Drie Nederlandse alpinisten omgekomen door lawine in Zwitserse Alpen

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging heeft laten weten dat er afgelopen vrijdag drie Nederlandse alpinisten om het leven zijn gekomen door een lawine in de Zwitserse Alpen. De NKBV schrijft hierover dat dit ongeval waarschijnlijk is gebeurd bij een beklimming van de berg de Grosshorn via de noordwand. De drie die zijn omgekomen waren allen zeer ervaren klimmers en werkzaam als kliminstructeur in de Alpen.

“Zoals het er nu naar uitziet is er tijdens de afdaling een lawine ontstaan waarbij zij zijn verongelukt. Ondertussen hebben de reddingsdiensten de lichamen geborgen en zullen zij, na identificatie, gerepatrieerd worden naar Nederland”, schrijft de bergsportvereniging. NKBV-voorzitter Peter Valkenburg noemt het ongeluk “een groot verlies voor onze vereniging. Niet alleen waren zij goede en ervaren alpinisten, maar vooral betrokken vrijwilligers en fijne mensen. Wij gaan ze missen.”

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen