HomeAlgemeenDrie steekincidenten in een week in dezelfde straat in Utrecht

Drie steekincidenten in een week in dezelfde straat in Utrecht

In een verontrustende reeks incidenten is voor de derde keer binnen een week een vrouw neergestoken in de Rivierenwijk in Utrecht, specifiek bij de Balijebrug, een locatie die aansluit op de eerder betrokken Balijelaan.

Opeenvolgende incidenten onderzocht door politie

Rond middernacht vond het recentste steekincident plaats waarbij een 20-jarige vrouw lichtgewond raakte. Na de aanval is zij voor medische zorg naar het ziekenhuis vervoerd. Deze aanval volgt kort op twee eerdere incidenten in dezelfde straat, waarbij eveneens vrouwen als doelwit werden gekozen. Het eerste incident betrof een 23-jarige vrouw die, naast het feit dat ze werd gestoken, ook beroofd werd van haar schoudertas. In een ander afzonderlijk incident was een andere 23-jarige vrouw het slachtoffer.

Politie in hoogste paraatheid en buurt in angst

De politie heeft in reactie op de incidenten het onderzoek geïntensiveerd, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van een speurhond in de omgeving van de brug. Volgens bronnen bij RTV Utrecht houdt de politie ernstig rekening met de mogelijkheid dat er een verband is tussen de drie steekpartijen. Echter, zo stelt de woordvoerder, “we houden ook alle andere scenario’s open”.

Oproep tot getuigen en preventieve maatregelen

De opeenvolging van deze gewelddadige misdrijven heeft begrijpelijkerwijs geleid tot onrust onder de inwoners van de Rivierenwijk. De politie roept eventuele getuigen op om zich te melden en benadrukt het belang van waakzaamheid onder buurtbewoners.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen